Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 6. maaliskuuta 2010

Valkosuklaa-lime-rahka-kakku



Monessa blogissa on käytetty Valion kausimakua valkosuklaa-lime-rahkaa. Ja nyt tein minäkin oman versioni. Ohjeen pohjana olen käyttänyt Yhteishyvän Ruokamaailman 3/10 -numerossa ollutta valkosuklaa-limerahka-tortun ohjetta, tosin lisäsin siihen päällimmäisen kerroksen sekä valkosuklaata keskimmäiseen väliin.


Tässä ohjetta:

keksipohja
150g digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte
3 liivatelehteä + yhden limen mehu
130g valkosuklaata
2dl kuohukermaa
2tlk (à 200g) Valion valkosuklaa-limerahkaa
ripaus sokeria

Pinta
2 limen mehu
2 liivatetta (olis saattanut yksikin liivate riittää...)
2/3 purkkia lime curd tahnaa

  1. Murenna keksit ja sulata rasva ja painele keksi-rasva-seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
  2. Laita liviatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahkat sekä sulatettu valkosuklaa. Liuota liivatelehdet kiehautettuun limen mehuun. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
  3. Pintaa varten purista 2 limen mehu ja kiehauta siitä osa, johon liuota 2 kylmässä vedessä liotettua liivatetta. Sekoita liuos jäähtyneenä lopulla limen mehulla notkistettuun lime curd-tahnaan. Kaada seos ohueksi pinnaksi täytteen päälle ja anna hyytyä rauhassa vaikka yön yli.

Pinnalle laitoin yhden narsissi-kokeiluni tuotoksen ja valko-kultaisia nonparelleja, kun kaapista ei mitään limen väristä löytynyt...

Hyvää se oli! Ihana vaihtoehto suklaa-kakuille. Valkosuklaa jäi kyllä hiukan limen maun alle, mutta toisaalta lime olisi saattanut "ampua yli" ilman valkosuklaata. :) Teen varmasti toistekin.
Tuo lime curd -tahna on kyllä ostamisen arvoinen. Olen aikaisemmin käyttänyt lemon curdia, mutta se ei ole minuun oikein iskenyt - lieneekö syynä 6 vuoden takainen esikoisen odotusaika ja pahoinvointi, sillä silloinen wc-raikastin tuoksui sitruunalle, enkä ole oikein sitruunaan sen jälkeen ihastunut. Mutta tää lime uppos! ;)



1 kommentti:

  1. Herkullista.Valkosuklaa kannataa raastaa. Kuorrutukseen kannattaa lisätä limenvihreää karamelliväriä.

    VastaaPoista