Teki mieli kokeilla narsissien tekemistä sokerimassasta ja marsipaanista ja kuin tilauksesta jääkaapissakin oli aprikoosihillon loppu ja appelsiinituorejuustopurkki, joten tuumasta toimeen ja keväistä kakkua väsäämään. Pohjana on neljän munan kääretorttupohja kaakaojauholla "ruskistettu", kostutus vaniljamaito, levyt voideltu aprikoosihillolla ja välissä seuraavanlainen täyte:
1/2 prk flora vispiä vaahdotettuna
1/2 prk appelsiinituorejuustoa
1/2 pss wiener nougat murskaa.
Kokosin kakun pieneen ympyräiseen kulhoon ja ennen marsipaanin laittoa voitelin ja tasoitin kakun sokerikreemillä http://www.kinuskikissa.fi/?p=23, johon olin lisännyt kaakaojauhoa.
Kakkuni oli aika pieni, kääretorttu levystä jäi osa käyttämättä, joten isompaan kakkuun suosiolla tuplaten tuo täyte. Nougatin murut olivat ihanan rapsahtavia tuossa täytteessä, niitä olisi voinut jopa olla hiukan enemmän. Ja kerrankin oli makeus kohdallaan, ei tullut liian imelä vaan oikeinkin sopiva. ;)
Tässä vielä kakkua yläilmoista käsin:
Narsisseja opettelin Kinuskikissan ohjeella http://www.kinuskikissa.fi/?p=2951 . Olivat mukavia näpertää, mutta vielä saa hiukan tuota hienosäätöä harjoitella. Puhumattakaan tuosta marsipaanilla päällystämisestä, se kun ei meinaa onnistua vieläkään ilman ryppyjä. ;)
sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti