Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)torstai 11. maaliskuuta 2010

Naistenpäivän(?) kakku


Itse en vielä ole päässyt maistamaan samassa kakussa mansikka- ja lakutäytettä, joten nyt sitten oli hyvä syy taas tehdä pikkuinen kakku. Pohjana käytin 4 munan kääretorttupohjaa ja väleihin siis mansikkaa ja lakua. Kuvat ovat kovin keltaisia, kyllä lopputulos oli kuitenkin valkoisempi kuin tässä nähtävät. ;)

Mansikkatäyte:
rasia pakastemansikoita survottuna
purkki mansikkakermaa vatkattuna
ripaus sokeria
2 liivatelehteä (+tilkka mansikoiden mehua)

Lakutäyte:
2dl vispikermaa
8 Kick-patukkaa (varmasti vähempikin riittää, jos haluaa hiukan "lievemmän" maun)

Lakutäytteessä siis sulatin paloitellut patukat kermaan, annoin jähtyä terassilla usean tunnin ja jääkaapissa vielä hetken ja sitten kun tarpeeksi kylmää, vatkasin kuten kermavaahdon.

Levyt voitelin ennen täytteen laittoa Lime curd-tahnalla, nam.


Pursotukset ovat flora vispiä ja rahkaa sekä hitusen kreemijauhetta, sokeria ja vaniljaa. Tulipahan kokeiltua tuota IKEAsta ostettua edullista "raappaa" tuohon reunan vaakaraidoitukseen ja siitä tulikin aika hauska.

Päälle tein musta-harmaita muratinlehtiä ja violetit kukkaset liljamuotilla. Reunalle hiukan hopeita pieniä nonparelleja.

Ja tältä näytti, kun eka kierros oli syöty... Tuo lakun ja mansikan yhdistelmä on aivan ihanan makuinen!!

1 kommentti:

  1. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että laku käy mansikankin kanssa yhteen! (onhan pandan lakupusseissakin ollut jossain special editionissa mansikkalakuja..) Tosi hyvältä näyttää ja kuulostaa :P

    VastaaPoista