Tulipa tehtyä eka virallinen voileipäkakku ja tähän miellyin niin kovasti, että varmasti teen vielä monta kertaa saman kakun jatkossakin! Tuo savustettu kala oli niin paljon parempaa kuin graasvi... makuasia. Ohje on WSOY:n Hyvä kokki -kirjasta ja ihanan helppo näin ensikertalaiselle. ;)
Leipänä käytin 10 palaa vaaleaa isoa paahtoleipää ja 5 palaa ruispaahtoa.Kostutukseen käytiin vettä+sitruunamehua. Kokosin kakun pieneen vuokaan yöksi maustumaan ja kumosin lautaselle ja koristelin seuraavana päivänä. Keskimmäinen lapsistani totesi koristeluvaiheessa, että "Äiti, et kai sä oikeesti laita salaattia kakun päälle...". Vissiin on meillä totuttu noihin makeisiin kakkuihin enempi. ;)
Täytteet:
Lohitäyte
300g savustettua lohta
1dl ranskankermaa
sitruunamehua
tillisilppua
Munatäyte:
2 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna (laitoin 3)
50g oivariinia
1/2 dl ranskankermaa
1/2 tl suolaa
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa (käytin itse ruohosipulituorejuustoa)
Koristelu:
käytin jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, tilliä, keitettyjä kananmunia, kurkusta tehtyjä kukkia, joihin osaan tein cheddarista vielä pikkukukan :)
Lapset tekivät vielä "tikkuja", joihin laitettiin ruispaahdosta tehtyjä sydämiä, kurkkua, paprikaa, rypäleitä, nakkeja, melonia...
sunnuntai 28. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti