No nyt sitten vihdoin tämä ohjekin tänne, se oli kyllä sillä mentaliteetilla "mitä kaapista löytyi"... elikkäs:
3,5 dl vettä
n. 2,5-3 dl omppusosetta
4,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1,5 pss kuivahiivaa
3dl ruisjauhoa
6-8 dl vehnäjauhoa.
Jauhon määrä ei ole kovin tarkkana tuossa, sillä käytin kaikkia pussin loppuja kaapista, mutta sen lienee jokainen vaivatessaan osata katsoa, milloin se taikina ei enää näppeihin täysin tartu. Ja tuo kuivahiiva ei sitten vain ole mun juttu, tuntuu, etten saa sillä koskaan nousemaan taikinaa tarpeeksi. Mutta hyviä siis olivat kuitenkin!
Mainitsemisen arvoinen on tuo markkinoilta joitain vuosia sitten löytämäni "pizzakaulin", jolla on älyttömän helppo kaulita taikina kuin taikina suoraan pellille oikeaan pellin kokoiseen muotoon.
3,5 dl vettä
n. 2,5-3 dl omppusosetta
4,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1,5 pss kuivahiivaa
3dl ruisjauhoa
6-8 dl vehnäjauhoa.
Jauhon määrä ei ole kovin tarkkana tuossa, sillä käytin kaikkia pussin loppuja kaapista, mutta sen lienee jokainen vaivatessaan osata katsoa, milloin se taikina ei enää näppeihin täysin tartu. Ja tuo kuivahiiva ei sitten vain ole mun juttu, tuntuu, etten saa sillä koskaan nousemaan taikinaa tarpeeksi. Mutta hyviä siis olivat kuitenkin!
Mainitsemisen arvoinen on tuo markkinoilta joitain vuosia sitten löytämäni "pizzakaulin", jolla on älyttömän helppo kaulita taikina kuin taikina suoraan pellille oikeaan pellin kokoiseen muotoon.
Täytyypä kokeilla, kun tuo resepti ilmestyy - on nimittäin meilläkin muutama purkki tuota syksyistä sosetta pakkasessa.. Jos täytekakkua pukkaa, niin itse käytin sosetta Einon synttärikakussa yhdessä kinuski-mascarpone-kermavaahdon kanssa ja hyvin toimi. terkuin Hanna
VastaaPoistaHeips,
VastaaPoistajoo oon aatellut laittaa kakunkin väliin, mutta muistan aina liian myöhään ja sitten on jo kakunteko liian pitkällä... mulla kun nää idikset tulee "nyt ja heti". ;) Mut kinuskin kanssa mäkin olen miettinyt, joten hyvä tietää, että toimi! Itse asiassa kinuskipäällysteinen kakku ois mielessä seuraavaksi, joten ehkäpä siihen sitten...
Ja mietin, että toimisikohan osana pullataikinankin nestettä?! TÄytynee kokeilla.... ;)
Jos sosetta vielä löytyy, niin tässä melko maistuva pala. kehittelin porkkanakakun inspiroimana. Eli "mehevä omenakakku" (reseptejä löytyy hyvin netistä) pellille paistumaan ja jäähtyneen pohjan päälle mascarpone tms + loraus kinuskikastiketta ja hahutessaan vähän tomusokeria. Päälle voi vielä ripotella rouhittuja pistaaseja. NAM!
VastaaPoistaterkuin Hanna
kuulosti hyvältä! Ja sosettakin vielä on pakkasessa, yhteen täytekakkuun sitä tässä jo ehdin kokeilla valkosuklaatäytteen kanssa, oli kuulemma hyvää, vaikka lahjakakkua en itse maistamaan päässytkään.
VastaaPoistaPorkkanakakku on munkin yksi suosikeista, joten ihan varmana sen tyyppisiin sopii kanssa! Ja muffinsseihinkin pitäis kokeilla... ;)