Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Rahkatorttu

Pääsiäisen pakollinen rahkainen torttu. Tämän ohjeen mukaan olen tehnyt saman tortun jo monena vuonna, alkuperäistä lähdettä en muista, olen sen paperille tallentanut itselle käsin.

Pohja:

100g margariinia/voita
1/2dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja (jouduin laittamaan 2dl vehnää ja sen loputtua 0,5dl ruisjauhoa)
1tl leivinj.

Täyte:

1tlk (420g) persikoita tai aprikooseja (laitoin molempia, sillä aprikooseja jäi juuri yli rahkapiirakoista ja mielestäni parempi piirakka, mitä enemmän hedelmiä siinä on)
1 tlk rahkaa (oisin laittanut maustettua vanilja/sitruuna, mutta eipä jääkaapissa ollut...)
1dl kuohukermaa (heh, juuri tajusin, että laitoin kyllä koko 2dl purkin...)
2 munaa
0,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (korvasin reilulla maustemitalla vaniljaa)
n. 1rkl sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja lisää sekoittaen jauhot, joihin leivinjauhe on yhdistetty. Painele taikina voidellun uunivuoan (miel. irtopohjaisen) pohjalle ja reunoille. Ladon pohjan päälle valutetut säilykehedelmät. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada hedelmien päälle. Paistan. 45 min 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti