Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Pääsiäiskakkua "omasta päästä"... ;)

Juu siis tämä oli maanantainen kokeilu valvotun yön jälkeen, ohje suoraan jostain omien korvien välistä, eli sitä mitä kaapista löytyi... ;) Idis oli kuitenkin se, että normaalista juustokakkuohjeesta korvasin tuorejuuston mandariini-vaniljajugurtilla ja lisäsin hiukan liivatetta sen sijaan, että pysyy kasassa. Ja käytin avatun persikkapurkin jämät myös osana täytettä. Digestivejäkään ei ollut kaapissa, mutta vaniljatäytekeksit saivat ajaa saman asian pohjana. Eli siis uskaltaakohan kukaan edes lukemaan ohjetta... Varsinainen "oman pään erikoinen"... :D

Ohjeen määrästä tein minikakut 2 pienimpään irtopohjavuokaani (vastaa yhtä normaalikokoista irtopohjavuokaa), päälle kokeilin "roiskia" ekaa kertaa kaapista löytyvää oranssia candy meltsiä (makuna appelsiini).

Pohja:
10 isoa vaniljatäytekeksiä täytteineen
50g sulatettua voita

Täyte:
7 liivatetta + 0,5dl persikoiden lientä
2dl vispikermaa

ripaus sokeria
1mm vaniljaa
130g valkosuklaata
6 persikan puolikasta paloina

2prk Valion vanilja-mandariinijugurttia á200g
1prk maustamatonta rahkaa (vaniljarahka olisi varmasti ollut toimiva!)

Tee keksirasvapohja ja painele se irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokerilla ja vaniljalla maustettu kerma ja sulata suklaa. Sekoita kermavaahto, jugurtit, rahka ja persikka seokseksi ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kiehauta persikoiden lientä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateneste jäähtyneenä täyteseokseen ja kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli.

Tuorejuuston korvaaminen jugurtilla teki tästä paljon "helpomman" syödä, meni kivasti jälkkärinä, kun ei ollut niin raskasta. Alla olevasta kuvasta näkyy vielä nuo pilkotut persikat täytteen osana. Ja lasten mieliksi pupuneidin pääsiäisrakeita ympärille. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti