Ohjeen määrästä tein minikakut 2 pienimpään irtopohjavuokaani (vastaa yhtä normaalikokoista irtopohjavuokaa), päälle kokeilin "roiskia" ekaa kertaa kaapista löytyvää oranssia candy meltsiä (makuna appelsiini).
Pohja:
10 isoa vaniljatäytekeksiä täytteineen
50g sulatettua voita
Täyte:
7 liivatetta + 0,5dl persikoiden lientä
2dl vispikermaa
ripaus sokeria
1mm vaniljaa
130g valkosuklaata
6 persikan puolikasta paloina
2prk Valion vanilja-mandariinijugurttia á200g
1prk maustamatonta rahkaa (vaniljarahka olisi varmasti ollut toimiva!)
Tee keksirasvapohja ja painele se irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokerilla ja vaniljalla maustettu kerma ja sulata suklaa. Sekoita kermavaahto, jugurtit, rahka ja persikka seokseksi ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kiehauta persikoiden lientä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateneste jäähtyneenä täyteseokseen ja kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli.
Tuorejuuston korvaaminen jugurtilla teki tästä paljon "helpomman" syödä, meni kivasti jälkkärinä, kun ei ollut niin raskasta. Alla olevasta kuvasta näkyy vielä nuo pilkotut persikat täytteen osana. Ja lasten mieliksi pupuneidin pääsiäisrakeita ympärille. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti