Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Vanilja-raparperi-kakku


Tämä kakku syntyi puolivahingossa. ;) Kääretorttupohjaa jäi yli ja mietin miten sitä hyödyntäisi. Sitten muistin, että Kinuskikissalla oli juuri ollut taas herkullisen näköinen resepti, jota tähän voisi soveltaa. (http://www.kinuskikissa.fi/?p=7045 )

Ja koska raparperia löytyi vielä niin pakkasesta kuin omalta pihaltakin, päätin kokeilla.

Käytin siis pohjana valmiiksi paistettua kääretorttulevyä, jonka laitoin sydänirtopohjavuoan pohjalle. Pohjan päälle tein margariinista, sokerista, raparperista ja perunajauhosta "seoksen", jonka kaadoin pohjan päälle. Seuraavana aamuna tein tuon vaniljaosan kinuskikissan ohjeen mukaisesti. Valmiin kakun päällä on pienet kermapursotukset ja sokerimassakoristeita.

Kakku oli oikein hyvä raparpeikokeilu, jota varmasti teen toistekin. Näin isoon vuokaan vain ehkä saisi tuo vaniljatäytteen osuus olla puolitoista-kaksikerroksinen, sillä sitä oli nyt itselläni suhteessa raparperiin hiukan liian vähän. Mutta tässä oiva kakku myös etukäteen tehtäväksi, kun kestää kuulemma pakastuksen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti