Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

4v.-tarjoilut, kaverisynttärit

Meidän keskimmäinen on toosi kiinnostunut vesieläimistä, joten eka synttärikakku piti saada "kala-teemalla". Mutta kuinkas kävikään, suutarin lapsilla ei ole kenkiä... Eli äiti sitten tyri tämän kakun osalta miltei kaiken. Koskaan ei saisi mennä ekaa kertaa kokeilemaan uutta "viralliseen" kakkuun. Päätin siis kokeilla itse tehtyä vaahtokarkkimassaa, ja fiaskohan siitä sitten melkein tuli. Massa jäi turhan paksuksi ja "kuivaksi", taisin innostua liikaa tomusokerin kanssa. Ainut hyvä oli tuo väri, sillä tein massan smurffi-vaahtokarkeista, jotka ovat siis valko-sinisiä. Rypyttämisestä aalloiksi tuli tosi tönkköjä, mutta onneksi nuo 4v.-ikäiset eivät olleet moksiskaan. Sankarikin totesi kakun nähdessää, että "Äiti, mulla on nälkä..." ;)

Välissä tässä oli pakastemansikoita ja kermarahkaa sanakarin toiveiden mukaisesti.

Reunoille kokeilin tehdä strösselistä ja candymeltsistä silikonisen jääpalamuotin avulla meritähtiä. Ne onnistuivat ihan ok, ja peittivät onneksi tuon surkean pursotusjäljen, kermat kun muutamaan otteeseen jo valahtivat käsittämättömästi reunoilta... :(


Toinen kakku näihin juhliin oli 1 munan mini-kakku, joka oli tehty täysin maidottomaksi. Välissä pakastemansikoita, päällä sokerimassalle tehty Nemo-maalaus ja reunoilla maidottomasta "kermasta" tehdyt pursotukset, löysät sellaiset, en siitä kovempaa vaahtoa saanut vatkattua.


Tarjolla oli myös minimuffareita, jotka olen tehnyt mokkapalojen ohjeella, päällä tomusokeri-kaakaojauho-seosta pursotettuna sekä pinkit kala-karkit. Nämä hävisivät lasten suihin nopeasti, taisi karkki päällä houkuttaa ja olivat sopivan kokoisia.


Lisäksi tarjolla oli päivänsankarin itsetekemiä (valmiista murotaikinasta) ja koristelemia pusukala-keksejä. :)

1 kommentti: