Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



keskiviikko 29. joulukuuta 2010

"Jää-kukka-kakkuja"


Siis leivontaahan tää ei oo, mutta olipahan pakko laittaa tännekin. :)

Talvipuutarhani mun...

Alkoi hyasintit kukintonsa avattuaan kirveltää niin pahasti taas silmiäni sisätiloissa, mutta kun en roskiinkaan raaskinut heittää, niin piti ottaa maitopurkit avuksi.

Eli tyhjiin maitopurkkeihin vettä ja sitten kukka ylösalaisin sinne ja ulos jäätymään. Helppoa, hauskaa ja kiva tapa saada hyasintitkin kukkimaan vaikka maaliskuulle. :)

Ja oli sitten pakko jäädytellä myös noita tulppaaneja ja lisäksi ihan vaan vettä jääpaloiksi. Osa kalikoista värjättiin tytön kanssa vesiväreillä hiukan punertaviksi.



9 kommenttia:

  1. vau, tulppaaneja olen jäädytellyt itsekin, mutta hyasinttia en ole hoksannut edes kokeilla. Näillä pakkasilla kukista tosiaan saa pitkän ilon :)

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä kivoja. Tulppaania olen kans jäädyttänyt oman pihan iloksi ja jouluna vien haudalle pienessä sangossa tulppaaninipun jäädytettynä.

    VastaaPoista
  3. Juu voi olla, että nämä kukat kukkii vielä toukokuussakin, tiedäpä sitä. ;)

    Enpä ole muuten tajunnut, että haudallekin voisi viedä näitä jäädytettynä näin talviaikaan, hyvä idea!

    VastaaPoista
  4. Ihana idea, täytyy laittaa korvan taa. Nuo hyasintit kun alkavat pikku hiljaa käydä itse kunkin silmiin ja neniin. :)

    VastaaPoista
  5. Upeita "kakkuja"!
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  6. Just katselin hyasintteja, kun myytiin lähes ilmaiseksi. Pitääpäs käydä katsomassa, josko vielä olis ja pakastaa tuohon parvekkeelle kukkasia :)

    VastaaPoista
  7. Hieno idea, nimenomaan tuo hyasintti.
    Noin voisi viedä talvella kukkia myös haudoille.

    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kiitos, nämä kukat kestivät onneksi tämän vajaan viikon plussakelinkin ja ovat edelleen jään sisällä. :)

    VastaaPoista
  9. Kauniita jääkukkasia olet tehnyt! Löysin tänne blogiisi, kun etsin minimuffinien ohjetta. Hyviä olivat, kiitos ohjeesta! Ja täältä blogistasi löytyi paljon muitakin ihania herkkuja kokeiltavaksi!

    VastaaPoista