lauantai 4. joulukuuta 2010
Luumujuustokakku
Vastaavanlaista jouluisen luumuista juustokakkua olen tehnyt aikaisemminkin, mutta tätä ohjetta kokeilin suoraan Kotivinkin ohjeen mukaan. Pohjana toimisi mielestäni hyvin myös piparit, sitä siis ensi kerralla!
pohja:
175g kaurakeksejä (laitoin digestivejä)
1tl kanelia
1tl neilikkaa
75g marg./voita
täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1,5dl sokeria
1prk (300g) luumumarmeladia
2dl vispautuvaa kermaa
2rkl vahvaa kahvia tai sitruunanmehua
5 liivatelehteä
Koristeeksi laitoin kanelia, sokerimassasta tehdyn lumihiutaleen ja hopeisia nonparelleja.
Valmista pohja murskaamalla keksit, lisää mausteet ja rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuon pohjalle. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kuumenna neste ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Tasoita täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti