Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 4. joulukuuta 2010

Adventtikahvi-tarjoilut työpaikalla


Työpaikan tapa koota henkilökunta yhteen hetkeksi ennen jouluhässäkän alkua. ;) Tarjoiluihin otin osaa leipomalla sitä sun tätä.

Baileys-juustokakku suklaareunoilla, inkivääriruudut, marianne-marengit, taateli-boston, täytekakku, pinaatti-feta-piirakka...


Jouluinen (laktoositon ja gluteeniton) täytekakku luumujuustotäytteellä. Käytin kakun välissä siis luumujuusto-kakun täytettä. Lisäsin vain yhden extra-liivatteen, että pysyy kasassa varmemmin. Koristeet marsipaania ja sokerimassa.


Vielä (huono) kuva baileys-kakusta. Tein samalla ohjeella kuin täällä blogissa aiemminkin tehty baileys-kakku, ohje on Kinuskikissan. Pohjana käytetty minttu-Dominoja.

Inkivääriruudut tein Kotivinkin ohjeella, ensikokeiluni. Oli erilainen kokemus ja jos yhtään inkivääristä tykkää, niin kannattaa kokeilla.
Inkivääriruudut (n.35kpl)
Pohjataikina:
6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl inkivääriä
2,5dl sokeria
250g jääkaappikylmää voita
Inkivääri-karamellikuorrutus
150g voita
3/4dl vaaleaa siirappia
1,5rkl inkivääriä
3,5dl tomusokeria
Yhdistä pohjataikinan aineet voita lukuunottamatta.Pilko voi n.2cm kuutioiksi. Nypi voi kuiviin aineisiin, että saat tasaisen murumaisen taikinan. Vuoraa 20x30cm:n kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa n.40min. Anna jäähtyä.
Valmista inkivääri-karamellikuorrutus. Mittaa voi, siirappi ja inkivääri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes voi sulaa. Siivilöi tomusokeri sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Nosta levy leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa se n. 4x4cm:n ruuduiksi.

1 kommentti: