Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 29. toukokuuta 2010

Ylösalaisin marjakakku pakastemarjoista

Pakkasessa on vielä viime kesältä pino viinimarjoja. Paljon olen marjoja keitellyt kiisseliksi ja puuroksi, mutta tuntuu, että puna-ja mustaherukat ovat niitä, joita aina vielä kesäkuussa pakastimesta löytyy. Tämä ohje siis oli pakko kokeilla, samalla keveni pakastimesta 2 rasiaa herukoita. Ohje löytyi Iltasanomista (ilta-sanomat plus+ la 8.5.2010). Resepti pitäisi olla näkyvissä myös www.ruokala.net.

200g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2,5dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl vehnäj.
2tl leivinj.
0,5dl mantelijauhetta
0,5dl esim. omenamehua tai maitoa
200g sulatettuja marjoja, esim. mustaherukoita, punaherukoita, vadelmia
2rkl siirappia

Kuumenna uuni 180 asteeseen. vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Sekoita joukkoon mehu. Valuta marjoista ylimääräinen neste. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija n.23cm) pohja leivinpaperilla. Lusikoi marjat vuoan pohjalle. Kaada marjojen päälle vähän siirappia. Lusikoi taikina marjojen päälle. Paista kakkua uunissa n. 50 min. Jäähdytä ja kumoa ylösalaisin tarjoiluastiaan. Tarjoile kastikkeena makeaa kondensoitua maitoa tai esim. kermavaahtoa.

Itse unohdin tuon siirapin laittaa marjojen päälle ennen taikinaa, joten laitoin sitä kakun päälle vasta, kun olin kakun kumonnut. Kakku oli positiivinen kokemus, mustaherukoista lähti tosi kivasti siihen makua, eikä ollut yhtään "kuivan" oloinen vaan sopivasti kostea kakku! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti