Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



tiistai 18. toukokuuta 2010

Pinaatti-artisokkapiiras


Pirkka-lehdessä 5/2010 oli erikoisen kuuloinen suolainen piirakan ohje, jota teki mieli testata. Vähän vaihtelua perinteisille lohi-/feta-/kinkku-piirakoille. Ite tykkäsin, tuo vuohenjuusto ja nuo siemenet kun jotenkin on nykyään meikäläisen mieleen niin kovasti. :) Teen ihan varmasti tätä toistekin!

Ohjetta:

1pkt (pakaste) voitaikinaa

Täyte:
1 rasia tuorepinaattia (mulla taisi olla reilu parisataa grammaa käyttämässäni rasiassa)
2 sipulia
1tlk (290g) Pirkka Parhaat artisokan sydämiä
1 rasia (150g) vuohenmaitotuorejuustoa, Chavroux
1dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1/2tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle:
n.1/2dl Pirkka salaattisiemensekoitusta

Kauli taikina pyöreähköksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikina korkealle reunoille ja tue reunat alumiinifoliosuikaleilla (tosin itse oikaisin kiireessä tässä kohtaa, enkä tukenut...). Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n.12min.

Valmista täyte esipaistamisen aikana. Hienonna pinaatti ja kuoritut sipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa artisokkatölkin öljyä ja lisää pinaatti. Kuullota hetki. Valuta ja halkaise artisokat.

Sekoita kulhossa juusto, kerma, munat ja mausteet. Lisää sipuli ja pinaatti. Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle artisokansydämet leikkauspinta ylöspäin.

Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n.35min, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä. Koristele piiras siemensekoituksella.

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa (ja näyttää) tosi hyvälle! Pakko varmaan tehdä tästä joku miniversio, meidän perheessä ei juuri muut ymmärrä artisokkien ja vuohenjuustojen päälle :)

    VastaaPoista
  2. Tai sitten teet ihan normikokoisena ja jemmaat kaappiin/pakkaseen ittelles pari palaa pelastamaan jonkun rankemman päivän? ;)

    VastaaPoista