Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



perjantai 14. toukokuuta 2010

TuttiFrutti-täytteinen raitakääretorttu



Tässä yksi keskiviikon me&i-kutsuille valmistamistani tarjottavista. Tähän raitaiseen kääretorttuun sain idean täältä:

http://aatanaarreaitta.blogspot.com/2010/04/raitakaaretorttu.html

Suunnitelmissa mintun ystävänä minulla oli tehdä kääretorttu ruskea-vihreä-sävyisenä ja laittaa minttuinen täyte. Se suunnitelma kuitenkin siirtyi, kun kaapissa oli tuota uutta TuttiFrutti murskaa ja sopivasti myös purkki sitruunarahkaa. Pohjan tein myös puolitoistakertaisena, eli 6 munan kääretorttutaikinan, toisen puolen taikinasta värjäsin kaakaojauheella ja toisen elintarvikevärillä. Tarkoitus oli, että toinen puoli olisi ollut enempi oranssihtava, mutta en sitä tarpeeksi nopeasti orassiksi saanut näillä väreillä...

Täyte kokonaisuudessaan:
1prk Flora vispiä vatkattuna, hiukan sokeria
1prk maustettua sitruuna rahkaa
n.1,5dl TuttiFruttimurskaa

Nuo raidat oli aika haastava tehdä pellille leivinpaperin päälle, sillä siinä piti olla nopea! ;) Ja vaikka yritin nopea ollakin, alkoivat raidat sekoittua/peittyä keskenään, varsinkin reunoilta. Pursotin taikinan kahdessa pakastuspussissa, en tiedä olisiko tyllan ja pursotuspussin käyttö antanut hiukan enempi tukea raitojen tasaisuuteen? No, tältä se uunista ottamisen ja kumoamisen jälkeen kuitenkin näytti:


Ennen täytteen levittämistä käänsin kääretortun siis vielä kertaalleen, jolloin täyte tuli levitettyä siihen rumemmalle puolelle, eli paistaessa päällä olleelle. Kostutin myös hiukan pohjaa maidolla.


Päälle ja reunoille pursottelin hiukka pinkiksi värjättyä flora vispiä ja päälle heittelin vielä tuttifruttia...

Itse kyllä ainaskin tykkäsin, tuo sitruunarahka oli kiva yhdistelmä tuttifrutin hedelmäisen maun kanssa!

Ehkäpä seuraavaksi sitten se minttuinen versio tästä! Keksisikö joku jonkun muun kivan yhdistelmäidean, jossa saisi täytteen ja raitojen värit jotenkin yhteensopimaan??

7 kommenttia:

  1. Ja ups, olin ihan unohtanut tuosta kirjoittaa, että ennen täytteen laittamista "voitelin" levyn vielä purkillisella Semperin vauvan mangososetta. TUli hiukka edes jotain terveellistä ja hedelmäistäkin tähän... ;)

    VastaaPoista
  2. Poikkesin taas ihastelemaan tekeleitäsi, NAM! Melkein olis nyt pakko leipoo jotain, vesi herahti kielelle.. mutta taidan näin kuumana päivänä tyytyä kaivamaan jotain pakkasesta kahvin seuraksi :).

    Kyselit ohjetta niihin vetoketjuruusuihin.. Varsinaista ohjetta ruusuihin en ole löytänyt. Jonkun blogista (en yhtään muista kenen) joskus bongasin kuvan tällaisesta ruususta ja idea jäi hautumaan. Suht helppo tehdä kun hetken miettii miten vetoketjun taittelee. Mutta ehdottomasti kannattaa käyttää metalliketjua.

    VastaaPoista
  3. Hei! Mutkan kautta tupsahdin blogiisi, ja jäin ihastelemaan kaikkia ihanuuksia!
    Tämä raitarulla näyttää tosi hyvältä!
    Linkitän sinut, jotta löydän tänne toisenkin kerran! :)
    Mukavaa alkuviikkoa!
    toivotteleepi Sumi

    VastaaPoista
  4. Kivan näköinen tuo raidallinen pohja ja varmasti oli hyvää :p

    VastaaPoista
  5. Onpa muuten hauska idea tehdä värikkäät noista raidoista! :)

    VastaaPoista
  6. Juu raitojen väreistä saa kivasti lisää "näköä" tavalliselle kääretortulle! Pitäisi vain noita sopivia maku+väri-yhdistelmiä keksiä lisää... ;)

    VastaaPoista