Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Läjä päivityksiä kerta heitolla! :)

Niinhän tässä on käynyt, että pari viikkoa on mennyt päivätöiden ja päiväkodin välisen rumban aloittamiseen. Olenhan mä kyllä leipoa ehtinyt, mutta tänne asti ei ole tekeleet ehtineet... Itse asiassa mustikkapiiraat, puolukkapiirakka, porkkanakakku, lohipiirakka jne ovat jääneet täysin jopa kuvaamatta, mutta tässä joitain kuvia, mitä olen ehtinyt näpsäsemään. Ikävä kyllä suurimman osan kohdalla en edes muista ohjetta, mulla kun muutenkin on tapana tehdä usein periaatteella "mitä kaapista löytyy"... :)

Ensi viikonlopuksi olisi ristiäistarjottavaa tilattu, joten sitten taas pitäisi päästä tänne päivitysten pariin!

Mutta siis tässä raitakääretorttu, mustaherukkaisella täytteellä. Koristelun kermavaahdossa mukana vadelmamousse-jauhetta. Tuli tekaistua nopeasti illan kahvipöytään vieraita ootellessa.


Lapsille oli suklaisia minikuppikakkuja samaisena iltana tarjolla, kaikki meni 5 lapsen suun voimin vatsan uumeniin. :)


Hääpäivänä olimme sukulaisten mökillä, joten tekaisin nopeasti tällaisen tekeleen mukaamme viemiseksi. Pohja on toffee-dominoista ja rasvasta, välissä kinuskinen tuorejuustotäyte ja päällikerros on maustettu limecurdilla ja upotettu sisään vadelmia. Namskis. Päällä kermavaahtoa suklaalehtia ja marsipaani/sokerimassakukkia.


Tässä vielä kuva sivusta, näkyvät nuo kerrokset...


Kovan onnen sacher-kakku, jossa välissä on cappucino-pätkistäyte, kostutus kahvilla. Päälle ei todellakaan ollut tarkoitus laittaa mitään kukkia ja pursotuksia, mutta kun tällaista kakkua koristelee keskellä yötä, niin vahinkoja sattuu... Eli siis minulta tippui käsistä yksi purkki lytäten juuri valmistuneen kauniin sileän suklaapinnan. Eipä sitten auttanut kuin seuraavan päivänä ennen tarjoilua tekaista siihen hiukan kermakorjailuja päälle... Onneksi oli muutama koristekukka tehtynä kaapissa... :)

4 kommenttia:

  1. Voi sentään mitä kaikkea kaunista täällä onkaan! Tuo raitakääretorttu on aivan yliveto! Tosi tyylikäs.

    VastaaPoista
  2. Ihania leipomuksia! Upeasti näkyy kerrokset juustokakussa, kääriksen koristelu huippuhieno ja sacherista ei arvaisi, miten on käynyt :)

    VastaaPoista
  3. Ihania juttuja! Tuota raitakääretorttu minäkin ihailen, en ole koskaan uskaltanut kokeilemaan moista :)

    VastaaPoista