Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Herra Hakkaraisen aakkoset


...ja siitä se ajatus sitten lähti...

Meillä on kotona herra Hakkarainen ollut hitti jonkin aikaa, lapset vierailivat Raumalla Hakkaraisen talossakin. Ja kun työpaikan kokouspullavuoroni tuli, niin päätinpä lähteä Hakkaraista vääntämään (, vaikkakaan tuo marsipaanille/sokerimassalle maalaaminen ei ole niin mun juttu). Ja sopihan tuo aihe kaiketi myös tuohon omaan päivätyöhöni. :)

Toiseen väliin tein mansikkaisen (pakastemansikat, tuorejuusto, mansikkakerma, sokeri, liivate) ja toiseen lakutäytteen (kuohukerma ja kick-patukat). Koristeet sokerimassaa, pursotukset floravispiä ja kreemijauhetta.


Kuvat hiukan huonoja, kun tuli aamun hämärässä niitä pikaisesti räpsittyä, taisivat omat silmät olla vielä samassa kunnossa kuin Hakkaraisella.


Tarjolla oli myös tällainen pikaversio raitakääretortusta laktoosittomana. Puolet kääretorttutaikinasta värjätty kaakojauheella, välissä kermavaahtoa suklaarouheella ja sipaisu limecurdia. Päällä kaakaolla maustettua kermaa ja suklaakiekuroita.

6 kommenttia:

  1. Työkaverina en voinut kuin ihmetellä, miten tuollaisia ihanuuksia voi saada aikaan. Ja mikä maku:)

    VastaaPoista
  2. Mahtava tuo hakkarais-kakku!!!! Ja tuo raitakääris sykähdyttää aina :)

    VastaaPoista
  3. Kertakaikkiaan upea!!!
    Ja kääris niiin herkullisen näköinen...harmi kun en ole sun työkaveri! ;)
    Hakkarainen on kirjanakin hauska, meilläkin lapset tykkää. Eilen löytyi kirjastoautosta uusin Kunnas-kirja, se Hurja-Harri. Ei kauaa tarvinnut miettiä, mitä illalla luetaan. :)

    VastaaPoista
  4. Hei! En voi olla kommentoimatta asiavirhettä: Herra Hakkaraisen talo on entisessä Vammalan kaupungissa,nykyisessä Sastamalan kaupungissa, Mauri Kunnaksen syntymä- ja kesämökkikaupungissa.

    VastaaPoista
  5. Illan pikkutunneilla ei vissiin pitäisi näitä päivityksiä kirjoitella, kun mun tiedoissa ollut Vammala muuttui nähtävästi Raumaksi. Ja väärässä olisin ollut nähtävästi sen Vammalankin kanssa... ;) No, itse en ikävä kyllä päässyt lasteni mukaan tuolle reissulle, joten tietämättömyyteni johtui myös siitä.

    Kiitos kommenteista! :) Eilen saatiin uusi Tatu ja Patu käsiimme, joten mikäköhän Hyberkybermies-kakku pitäisi seuraavaksi suunnitella...

    VastaaPoista
  6. Ihana Hakkarainen! Tein kans itse hiljattain Hakkaraiskakun. Linkitän sivusi :)

    VastaaPoista