Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 3. heinäkuuta 2010

Mansikka-raparperi-torttu


Tällaisen "kukan" vein mennessäni, kun käytiin kavereilla. Ohje on alunperin Pirkasta
(http://pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1472&rname=raparperi-mansikkatorttu), mutta hiukan sitä muuntelin kaapista löytyvien aineksien mukaan. Tässä ohje, jolla itse tein:

Pohja:
3dl omena-kaneli-muromysliä
50g voita

Täyte:
n.5dl raparperia paloina (käytin viimeiset viimekesäiset pakastimesta)
pakasterasiallinen mansikoita
0,5dl vettä
1dl sokeria (+hiukan lisää maun mukaan...)
1tl kanelia
6 liivatetta (+tilkka nestettä)
1prk flora vispiä
1prk mascarponea

Koristeluun ja vuokaan reunoille tuoreita mansikoita.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sekoita pohjan aineet ja levitä pohjalle. Halutessa myslin voi myös hienontaa ensin, mutta itse tykkäsin ihan sellaisenaan laittaa. Sitten laita mansikat, raparperi, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä sekoitellen kypsäksi ja mausta kanelilla. Anna jääähtyä. Laita vuoan reunoille mansikan siivuja/puolikkaita ja laita vuoka jääkaappiin odottelemaan.

Laita liivatteet likoamaan ja vatkaa sillä välin flora vispi ja sekoita se mascarponen kanssa ja mausta tarvittaessa hiukan sokerilla. Yhdistä mansikka-raparperisoseeseen. Kiehauta neste (käytin pakastemansikoiden lientä) ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena lorona joukkoon hiukan jäähdyttyään. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele vielä tuoreilla mansikoilla.

Kakku oli oikein hyvää, tosin tuohon pohjaan lisäisin hiukan kanelia vielä lisämakua antamaan, myslistä ei niin kovin kanelinen maku muuten tullut. Eli sitä sitten seuraavalla kerralla!

4 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan ihanan raikkaan ja mansikkaisen näköinen kakku! Raparperikin kuullostaa hyvältä!
    En olekaan koskaan kokeillut mysliä pohjassa, tätähän pitää kokeilla, varmaan hyvää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu tuo mysli pohjana oli minullakin ensikokeilu, mutta hyvä ja helppo! Suosittelen. Olen kerran laittanut samaista mysliä sellaiseen omena-kaura-paistos tyyppiseen pelkkien kaurahiutaleiden sijasta, toimi siinäkin hvyin!

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja taatusti hyvänmakuinen kakku!

    Sopii linkitys :) Minäkin tuuppaan sut listoille :)

    VastaaPoista