Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



sunnuntai 1. elokuuta 2010

Marianne-vadelma minikuppikakut


Tällaisia marianne-minimuffinsseja tein vadelmaisella päällisellä. Ohje on alunperin Kotivinkki-lehdestä talteen repäisty suklaiset kuppikakut, mutta korvasin rouhitun taloussuklaan mariannemurskalla. Pursotus on tehty flora vispillä, johon vatkatessa lisäsin valmista vadelmamousse-jauhetta. Päällä vielä omalta pihalta haettuja tuoreita vadelmia ja vaaleanpunaista strösseliä. Nopeasti hävisivät telineeltä pieniin ja hiukan isompiinkin masuihin. :)

Vinkkinä kaikille lukijoille, että ohje (ks. alla) oli todella helppo ja lopputulos ihanan mehevä. Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ilman vatkaimia, joten näitä voi tehdä "äänettömästi" vaikka päiväuniaikaan! ;)


Ohje:
3,5dl vehnäjauhoa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl kermaa
2 munaa
1dl juoksevaa margariinia
150g tummaa suklaata rouhittuna TAI vajaa 2dl mariannemurskaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset jauhoseokseen ja sekoita. Jaa taikina vuokiin, jätä kohoamisvaraa. Paista uunin keskiritilällä 200 asteessa n. 15min.

Kuorrutus:
1prk Flora vispiä
puoli pussia Blåbandin vadelmamousse -jauheseosta
tuoreita vadelmia

5 kommenttia:

  1. Kivan helppotekoinen ja nopea ohje. Ja makukin on varmasti hyvä. Ekaa kertaa yksyin sivuillesi:)

    VastaaPoista
  2. Löysin tänne Blomman kautta, ja voi että mitä ihanuuksia! Näitä cupseja täytyy kyllä kokeilla :) Heti lisäsin sinut lukulistallenikin, ihana katsella toistekin tällaisia herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Täytyypä keretä vastavierailullekin! :)

    VastaaPoista