Vaikka ei tämä kakku miltään taiteelliselta kokonaisuudelta näytä, oli se kuitenkin maultaan todella hyvää! Kehittelin ohjetta mutu-tuntumalla ja jääkaapin sisällön mukaan, inspiraationa oli itsetekemäni mustaherukkahillo, jota halusin kokeilla jonkin sortin kakkuun. Päällä tuoreita herukoita ja vadelmia ja raastettua valkosuklaata. Ja heti jäi kytemään päähän ajatus mustaherukkaisesta charlotasta ja "heroffeesta"... niitä odotellessa. :)
Pohja:
10 isohkoa digestivekeksiä
n.50g sulatettua rasvaa
Täyte:
130g sulatettua valkosuklaata
1prk Flora vispiä
1prk vaniljatuorejuustoa
n.2dl itsetehtyä makeaa mustaherukkahilloa (riippuu siis tästä, tarvitaanko lisäsokeria vai ei)
2 valkuaisen vaahto
5 liivatelehteä+tilkka vettä
lauantai 7. elokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa ja näyttääkin hyvälle. Nyt onkin ihana koristella kakkuja tuoreilla marjoilla...ei sen parempaa koristelua voi ollakaan. =)
VastaaPoistaHerkulliset värit =o) Näyttää todella hyvältä =o)
VastaaPoistaIhanan näköinen! Minun pitäisi myös kehitellä jotain mustaherukoista, kun anopilla tuntuu olevan niitä liikaa...
VastaaPoistaRaikkaan näköinen kakku!
VastaaPoistaMä oon luvannu mennä pelastamaan isomummu viinimarjoilta, joita on kuulemma puskat täynnä. Ja jotain niistä pitää kai tehdäkin. Tässähän loistava esimerkki! :)
Kiitos! Tuo mustaherukka tosiaan pakkaa jäädä pakastimeen ja päätyy turhan usein meillä ainakin vain kiisseliksi, joten oli kiva yllätys, että toimi tässä niin hyvin.
VastaaPoistaIhanan värinen, nam! Tosi nätti koristelu myös :)
VastaaPoistaOn mielenkiintoinen marja kakussa. Mustaherukat on hyviä ja niitä menee mulla aika paljon kuukaudessa. Teen niistä mantelimaidon, mustaherukoiden ja kypsän banaanin kanssa ihanaa pirteöä. Maistuuko tos mustaherukka miten kirpeältä? Tossa on ainaki riittävästi liivatteita. Pitää kokeilla joku kerta. Vasta eilen tein ekan juustokakun kera kiilteen. Täyte oli ainaki taivaallista - sitruunaista.
VastaaPoistaEi se mitenkään kirpeältä tässä muistaakseni ainakaan maistunut, käytin sitä siis hillona, jota olin itse keittänyt. Ja tuo valkosuklaakin aika kivasti pehmentää, jos siinä on kirpeyttä ollut. :)
VastaaPoista