Pohja:
n.150g digestivejä, n. 10kpl
1dl kookoshiutaleita
75g voita
Reunoille:
1-2 tähtihedelmää (laitoin pari kiiviä)
Täyte:
4 liivatelehteä
3dl vispikermaa
2 levyä fazerin valkoista leivontasuklaata (yht 200g)
1 tölkki (250g) maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunanmehua
Kuorrutus: (tein tämän siis tuplana itse)
1dl vispikermaa
1dl sokeria
1dl kookoshiutaleita
Sekoita pohjanainekset ja levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja laita ne reunoille. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää rahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähint. 4 tuntia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Moikka! Aivan käsittämättömän ihania kakkuja ja muffinsseja oot tehnyt. Namnamnamnamnam! Voit kyllä miettiä kondiittorin alaa, jos nykyinen työ joskus kyllästyttää :D
VastaaPoistaHeh, harrastus on kivaa niin kauan kuin se ei ole työtä. ;) Kiva, että kakut ja muffarit "maistui".
VastaaPoista