Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 10. huhtikuuta 2010

Mokkapala-mini-muffareita


Teki mieli tehdä kokeilu pienistä suupaloista. Suunnittelin browniesien tekemistä, mutta sitten käteen osui tuo lempimokkapalaohjeeni ja aattelin, että kokeilenkin sitä muffinsseina, niin ovat valmiiksi annospaloina. Muistaakseni olen parissa blogissakin (en nyt muista missä) mokkapalaversioita nähnyt muffinsseina. Tästä reseptistä tulee mielestäni ihanan kuohkeita ja meheviä mokkapaloja, joten toivoin, että myös muffinssit olisivat "ei-niin-kuivia-kaakao-muffareita". No ihan hyviltähän ne maistui, eli toimi se ohje näihinkin ilman muutoksia!

Päälle kokeilin erilaisia pieniä kokeiluja sokerimassasta ja marsipaanista. Muutamat näyttivätkin sitten hauskoilta "keväthatuilta". Koristeiden alle sivelin mokkapalakuorrutusta, jonka ainekset olin vatkannut niin, että pystyin muutamien muffinssien päälle sitä myös pursottamaan.

Ja mikä oli hianointa havaita, oli se, että taikinasta tuli juuri tasan yksi iso muffinssipellillinen sekä yksi minimuffinssipellillinen eli 12 isoa ja 24 pientä. Ei tarvinnut sitten enää muutamaa yksittäistä paistella erikseen. :)


Taikina:
5 munaa
4dl sokeria
2dl vettä
200g voita/margariinia
4dl vehnäj.
1dl perunaj.
2tl leivinj.
4rkl kaakaota

Kuorrutus:
50g voita/margariinia sulana
1rkl kaakaota
2,5dl tomusokeria (laitoin hiukan enemmän)
n. 1-2rkl kylmää vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää paloiteltu rasva. Jäähdytä. Sekoita vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Sekoita jauhoseosta vuorotellen veden kanssa muna-sokerivaahtoon ja kaada se vuokiin/leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa mokkapaloja uunin alaosassa n. 15 min ja muffinsseja koon mukaan n. 10-13 min.

Kuorrutuksessa sekoita aineet sileäksi ja levitä mokkapalalevyn päälle tai vatkaa kreemimäiseksi vatkaimella ja pursota ja koristele nonparelleilla yms.


Osa muffinsseista lähti "ompeluseuraan", osa meni perheen voimin nauttiessa. Viimeiset tästä kokeiluerästä tuhottiin kevään ekoilla pihakaffeilla auringon paisteessa lumen sulaessa vieressä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti