Tässäpä perinteinen ja paras testaamani porkkanakakku-ohje! Monta kertaa on tullut kyseistä reseptiä tehtyä. Tälä kertaa kuitenkin Hannan vinkistä lisäsin joukkoon myös omenasosetta, jota pakkasesta vielä löytyy viime syksystä useampi purnukka. Se maistui kivasti läpi ja teki muutenkin kosteahkosta kakusta vieläkin maukkaamman. Tässä ohjetta:
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g voita sulatettuna
- 3 dl porkkanaraastetta (laitoin 2dl ja lisäsin vajaa 2dl omenasosetta)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ripaus muskottia
- Kuorrutus:
- n.100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
- 50 g voita
- 1,75 dl tomusokeria
- 1mm vaniljaa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste, voisula ja kuivat aineet. Rasvaa ja jauhota tasapohjainen n. litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteesssa n. 20-30 min. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.
Alkuperäinen ohje on täältä: http://www.ruokala.net/resepti/kuorrutettu-porkkanakakku-1.
Päälle ripottelin vielä hasselpähkinärouhetta ja muutaman suklaa-vohveli-keksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti