Pakastinta tyhjäksi ja mustikkapiirakkaa leipomaan! Pohjan ohjeen otin WSOY:n Hyvä kokki kirjasta (Puolukkatorttu), mutta muokkasin sitä hieman. Lopputulos oli kivan vaniljainen. Ja jos olisin hiukan aatellut enemmän lopputulosta, olisin nuo lumihiutaleet asetellut edes vähän esteettisemmin, heh, nyt vain heitin nopeasti päälle. ;)
Pohja:
200g margariinia (itseltä kaapista löytyi vain suolatonta voita, joten sitä siis tässä)
3dl sokeria
3dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja (laitoin 4dl vehnäj. ja 2dl ruisjauhoja)
2tl leivinj.
Täyte:
3-4dl mustikoita
ripaus sokeria
rkl perunajauhoa
1 mm vaniljaa
1 muna
1prk Valion vaniljarahkaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaa. Sekoita mustikat, perunajauho ja sokeri keskenään sekä rahka, muna ja vanilja ja yhdistä täyte ja levitä päälle. Lumihiutaleet tein muotilla pienestä osasta pohjataikinaa, vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Vuoka saa olla tarpeeksi suuri (tai vaihtoehtoisesti 2 paljon pienempää), itse tein piirakan suurimpaan pyrex-vuokaani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti