Sacherkakkua on tehnyt jo kauan mieleni taas tehdä, joten tuumasta toimeen. Onpahan sitten hiihtolomalla kakkua vatsassa kulutettavana. ;) Ohjeen otin WSOY:n Hyvä Kokki -kirjasta hieman muokaten.
Pohja:
150 g margariinia
150 g taloussuklaata
1 dl sokeria
5 keltuaista
1,5 dl vehnajäuhoa
0,5 dl perunajauhoa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
Kostutus:
0,5 dl vaaleaa mehua (käytin säilykepersikan lientä)
Väliin:
1,5 dl aprikoosisosetta
lisäsin myös säilykepersikkaa soseutettuna
Kuorrutus: (tein eri ohjeella, soveltaen Pirkan nettisivujen vadelmasacher-ohjetta
200 g taloussuklaata
n. 1 dl aprikoosisosetta
1 dl vispikermaa
- Sulata rasva ja suklaa ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita keltuaisvaahtoon varovasti jauhoseos, rasva-suklaaseos ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
- Kaada taikina voideltuun n.2l vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa n. 50-60 min.
- Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja halkaise se kolmeen osaan.
- Kostuta ja täytä.
- Laita kuorrutuksen aineet kattilaan ja sulata sekoittaen miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken ja kaada kuorrutus varovasti kakun päälle. Reunoille voit myös lisätä raastettua suklaata, pähkinörouhetta tms.
Itse pidin tuosta persikasta tuolla välissä, raikasti kummasti muuten niin "suklaisen täyttävää" makua. Päälle tein piparimuotin avulla nonparelleista hirven. Ja "hirveen" hyväähän se oli! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti