Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäisen juustokakku


Pieni pikainen ja helppo juustokakku pääsiäisen kahvipöytään. Koristeet ovat suklaapäällysteisiä mantelimunia ja pursotuksessa sain lisää "pääsiäistyyliä" vatkaamalla FLora vispin joukkoon pussillisen mango-passionmousse-jauheseosta. Siitä tuli kivan kellertävää ja raikas maku tuon suklaan lisäksi!

Tässäpä sitten helppoa ohjetta:

Pohja:
8 digestivekeksiä
n. 50g rasvaa


Täyte:
purkki vispikermaa (flora vispi oli sillä hetkellä loppu kaapista, mutta muuten olisin sitä laittanut vispikerman sijasta)
appelsiinituorejuustopurkki
tummaa suklaata levy (130g)
1 liivate ja tilkka nestettä (laitoin vajaa puolidesiä kahvia)

Pursotus:
flora vispiä
pussillinen mango-passionmousse-jauheseosta

Murskaa keksit ja sekoita sulan rasvan kanssa. Levitä seos leivnpaperin päälle irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivate hetkeksi kylmään veteen. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se jäähtyneenä kermaseokseen. Purista liivatteesta ylimääräiset vedet ja sekoita se kiehautettuun nestetilkkaan. Lisää jäähtynyt liivateneste täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Halutessasi vatkaa ennen tarjoilua päälle flora vispi mango-passionjauheella ja pursota sitä pääle/reunoille. Minulta tuota pursotusvaahtoa jäi yli, joten varmasti riittäisi tuon kokoisiin pursotuksiin kakn päälle puolikas määrä aineksia.

Kakussa yhdistyi kivasti pääsiäisen suklainen ja hedelmäinen maku! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti