Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



perjantai 5. helmikuuta 2010

Kuppikakkuja lasten kanssa


Tässäpä tammikuisen lauantai-illan tuotoksia kolmen touhukkaan leipurin ( =koristeiden syöjän) kanssa. Lapsetkin tietää nyt, mitä "kuppikakku" tarkoittaa --- saa nuolla kermavaahdot ja nomparellit muffinssien päältä. :D Ja äiti on onnellinen tuoreesta heräteostoksestaan, eli tuosta Wiltonin telineestä. Se on kätevä ja hiano.
Muffarit tein suklaa-banaanikakun ohjeella, sitä on tullut helppouden takia tehtyä useasti (omaksi päiväkahviherkuksi ja pakkaseen vierasvaraksi), varsinkin viimeisen vajaan 4 (kotiäiti-)vuoden aikana. Kaikki aineet sekaisin kulhossa, eikä tarvitse häiritä kenenkään päiväunia vatkaimen melulla. Ohje on aikoinani äitini hoitolapsen kautta perheeseen tullut.
Tässä ohje niille, keillä ei sitä vielä ole:
3dl vehnäj.
3dl sokeria (yritän aina laittaa vähän vähemmän...)
3rkl cacaota (noin-määrä, se menee "näppituntumalla")
1,5tl soodaa
1tl leivinj.
1tl vaniljasok.
1prk kermaviiliä
2-3 banaania survottuna
1 muna
n.100-125g sulatettua margariinia/voita
Ekaksi kuivat aineet sekaisin ja sitten muut sekoittaen joukkoon. Uuni 175 ja n.45min. Ihanan HELPPO ja kostea kuivakakku, jonka maku vain paranee, vaikka olisi pakastettuna tai viikon jääkaapissa. Nämä kuppikakut paistoin n.2o min 175 asteessa.
Kakun voi koristella perinteisellä tomusokeri+kaakao+rasva+kylmä kahvi -seoksella ja nomparelleilla ja pienempien versioiden päällä menee tuo pursotettu Flora Vispi myös yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti