Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



lauantai 3. syyskuuta 2011

Hääkakkuihin koristeita

Näistä ei sitten kunnon kuvaa löydy, mutta toivottavasti tästä saa selvän. Laitan paremman kuvan, jos sellainen löytyy. :)

Tein työkaverin hääkakkuihin koristeet, erilaisia kukkia ja muratinlehtiä sisältävät koristelaatat. Morsiusparin oman kakun päälle sydänpyllyiset possut. :)

Synttärikakkua anopille


Mökkiolosuhteissa ja välineillä taiottu pikainen kakku anopin synttärinä. Välissä mansikoita ja mansikkakermaa+rahkaa, myös päällä tavallista kermavaahtoa ja mansikkakermaa sekä tuoreita mansikoita ja sitruunamelissaa. Hellepäivänä hävisi kakku nopeasti niin isoihin kuin pieniinkin suihin kahvipöydässä.

60-vuotiskakkua


Koristeita 60v.kakkuihin, kukkia ja työkaluja.


Tässä koeversio isäni 60v.kakkuihin juhannuksen tienoilla. Juhliin tein sitten 4 tällaista ylläolevin koristein. Väleissä oli tuoreita mansikoita ja appelsiinituorejuusto-kermavaahtoa. Laktoosittomassa mansikoita ja mansikkakermaa.



Raparperilotta

Itse vanhetessa tuli kesällä tehtyä raparperilotta. Ohje on muutama vuosi sitten ollut yhteishyvän ruoka-lehdessä. Päällä kermavaahtopursotusta ja tuoreita mansikoita.

5v.-kutsuilta dinomokkapaloja

Dinoja piti tunkea pojan synttäreiden tarjottavien joukkoon oikein urakalla. Mokkapalatkin saivat osansa ja vihannesvatiakin vartioimaan riitti muutamia.

Tyrannosaurus rex kakku

Keskimmäisen 5v. kaverijuhliin piti tehdä dinokakkua. Kiireessä jo häntä katkes, mutta pysyi se vielä kynttilöiden puhaltamisen ajan onneksi kakun päällä. Välissä mansikoita ja rahkakermaa.

perjantai 2. syyskuuta 2011

Jo joutui armas aika...

Tämä kesälaidun kakku oli tarjolla työpaikan kevätkahveilla ennen lomalle siirtymistä. Kiireellä väsätty muuttorumban keskellä, mutta toivottavasti ei siltä näyttänyt. :)

Ja niinhän se kesä meni, 10 viikon loma alta aika yksikön...


Kiitos-kakut kesäloman koittaessa


Tällaiset kakut lähti päiväkotiin, lasten ideoimina. Eskarimäen Aliinana kevätjuhlassa esiintynyt Sanni vei aiheeseen kuuluvan kakun opeilleen kahvipöytään. Pikkuveljet sen sijaan viidakko-teemaisten kevätjuhlien jälkeen veivät apina-kakkua, mitäs muuta. :)

Äitienpäivänä 2011

Tällaisella vanilja-mascarpone-tuorejuustokakulla mentiin äitienpäivänä, päällä mansikkasurvoskiille.

Aika herätä taas tännekin... :)

Kakkujakin on tullut aina joskus tehtyä, mutta mihin lie aika on mennyt, kun ei ole tänne asti ehtinyt niitä laittamaan... jospa tässä jotain päivittäisi. :)
Tämä sitruunainen juustokakku taisi olla vapun kahvipöydässä. Täytteen pääosana oli itse tehty lemoncurd-tahna ja mascarpone... hyvää se oli, muuta en muista. :)