Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Syksyinen (ja suklainen) synttärikakku


Tämmöinen lähti töihin aamukahville (ja hiukan päiväkahvillekin), kun työparille tuli 25v. ja vähän päälle mittariin. Pohjana on 4 munan kaakaojauheella suklaistettu kääretorttupohja, kostutus maidolla. Väleissä ohuelti Semperin mangososetta ja täytteenä mangososeesta, kermasta ja mangopassionmoussejauheesta tehty mousse. Päällä ohuelti omenasosetta ja sen päällä kerma-sulasuklaa-seos. Pursotukset sulalla suklaalla maustettua flora vispiä ja pursotusten väleissä kaakao-pähkinä-vohvelikierteitä. Koristeet on tehty sokerimassasta, hiukan kimalletta ja koristesokeria. Että semmoinen sekoitus tällä kertaa! :)



Tässä vielä illan hämärässä otettu kuva ilman koristeita, jotka huitaisin sitten vasta aamulla lähteissä kakun päälle.

Punaherukka-kinuski-charlotta

Tämä tuli tehtyä itsetehdyllä punaherukkahillolla täytetystä kääretortusta sekä siitä mitä kapista löytyi. :)

Täytteessä muistini mukaan on pääosin purkki kondensoidusta maidosta tehtyä valmista kinuskia, vaniljatuorejuustoa, 2prk flora vispiä, liivatetta. Valmiin seoksen joukkoon sekoitin myös jäisiä punaherukoita.

Päällä rouhittua valkosuklaata ja mininonparelleja.

Tuli sopivan makeeta ja kirpeetä!

Kinuski-omenakakkua

Nyt on pakko sanoa, että vaikka kakun teosta taitaa olla vain reilu viikko, ei ole enää hajuakaan, mitä siihen laitoin... ;) Pohja nyt ainakin on digestivestä ja rasvasta, hiukan kanelilla maustettu. Väliin taisi tulla seos vaniljarahkasta, floravispistä, maustamattomasta tuorejuustosta, liivatteesta, omenamehusta ja itsetehdystä omenahillosta. Ja päällä itse keitetty kinuski ja tuoreita omenansiivuja.



Apuvoimia sain keksien murskaamiseen pohjaa varten.

Omenamuffinssit


Tässäpä suoraan ohjetta niille, joiden kätköissä piilee ylimääräisiä purnukallisia omenasosetta. Ja ohje on myös helppo ja nopea tehdä muffareiksi. :)

4dl vehnäjauhoa
1dl kauraryynejä
1dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
2 munaa
1dl juoksevaa margariinia
1dl omenamehua
2dl omenasosetta

Sekoita kuivat ainet keskenään. Lisää jauhoseokseen kananmunat, margariini, omenamehu ja omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se vuokiin. Paistaa 200 asteisen uunin keskitasolla n.15-20minuuttia.

Meillä pikkuapurit vielä koristelivat omat muffinssinsa iltapalaksi omenanlohkoin ja kermavaahdon kera.


Ja kun päälliset oli syöty, piti pikku kätösin vielä hiukan lisäillä kermaa päälle, pursottaminen kun on niiin kivaa 2,5vuotiaankin mielestä. :)


Omena ei puusta kauas putoa vai mitenkäs se meni? Hiekkakakutkin on koristeltuja meillä. ;)