Tervetuloa katselemaan leipomiskokeilujani! Palautetta ja ideoita otan mieluusti vastaan. Ja muutaman extra-tunnin vuorokauteen ideoiden toteuttamista varten. ;)



maanantai 21. kesäkuuta 2010

Ristiäiskakku pikkumiehelle :)


Vihreitä sävyjä ja ihan vähän vaaleaa lilaa... Siinä taisi olla toiveet, muuten aikasta lailla vapaat kädet sain tähän kakkuun koristeineen. Lähdin sitten kokoamaan vauvaperheen arkeen liittyviä juttuja: kylpyamme, kylpyankka, huppupyyhe, body, tossut ja tulihan siihen aurinkolippiskin --- ja kaikki tarkoituksella hiukan sikin sokin siellä täällä alustalla, joka on täynnä pieniä jalanjälkiä. Niin kuin vauvaperheen elämässä muutenkin. Kyseessä oli perheen toinen poika, joten siksi bodyssa teksti "pikkuveli". Lippiksessä ja pyyhkeen hupussa on myös P-kirjain, joka tuli pojan hienosta nimestä - Onnea Paavolla perheineen! :)



Pursotukset ovat kuohukermaa ja flora vispiä (+tomusokeria ja kreemijauhetta). Käytin lehtityllaa vaaleanvihreisiin pursotuksiin ja tähtityllaa muuten.


Koristeet ovat sokerimassaa ja marsipaania, kukat ja perhoset tehty muoteilla, muuten omin käsin kokeilun kautta tuotettuja. ;)


Kokosin kakun vaaleista kääretorttupohjista, tähän meni hiukan yli kaksi pellillistä pohjaa. Välissä oli kinuski-banaania ja mansikkainen täyte.

Mansikkainen täyte:
2pss pakastemansikoita (á 500g)
1prk mansikkakermaa
1prk vaniljatuorejuustoa
n.1-1,5dl tomusokeria
10 liivatetta + reilu puolidesiä mansikoiden mehua

Kinuskinen täyte:
4dl kuohukermaa+4dl fariinisokeria (kiehauttaen etukäteen ja jääkaappiin jäähtymään, vatkaus kylmänä)
1 prk flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
vajaa desi kreemijauhetta
lisäksi 6 banaania ohuina siivuina, "voideltuina" yhden sitruunan mehulla.

Tässä vielä kuvaa ennen kakun päällystämistä.


Ja tässä vielä kuva kakusta ennen koristeita, jotka laitoin vasta juhlapaikalla, kun vein kakun.

Synttärikakkua ittelle


Tämä oli taas "sitä mitä kaapista löytyy"-kakku. Ja pikaisesti siis kasattu, mutta täytteestä tuli "vahingossa" aivan ihanaa! :)

Eli otin pakastimesta pienen 2 munan kakkupohjan sulamaan ja samalla mietin, että onkohan tuonne väliin mitään laittaa. Vatkasin yhden flora vispin, jonka sekaan sekoitin pussillisen Blåbandin vaniljakastikejauhetta. Lisäksi lisäsin vaahtoon 2 prk vauvojen mangososetta. Tätä sekoitusta sitten laitoin molempiin väleihin, lisäksi toiseen väliin lisäsin pari banaania siivuina ja toiseen väliin pakastevadelmia. Ja kylläpä muuten oli ihanan nopea, helppo, raikas ja kesäinen tuo makuyhdistelmä!

Kakun pursotin flora vispillä ja päälle muutama valmis marsipaanikukka ja suklaageelillä parit koukerot. Tuo suklaageeli ei kyllä vain ole mun juttu, siitä tulee aina ihan suttaista jälkeä...

Muffinsseja pikakoristein


Aurinkoisen iltapäivän kunniaksi, ja ehkä hiukan omien ikävuosienkin lisääntymisen vuoksi, otin pakastimesta sulamaan valmiita mokkapalan ohjeella tehtyjä muffinsseja, joiden päälle laitoin vain tomunsokeri-elintarvikeväri-piparminttuaromi-kuorrutetta, jonka päälle ripottelin hiukan koristeraetta ja yhden sokerihelmet. Katosivat lasten suihin nopeasti ja pakastin taas askeleen lähempänä sulattamista. :)

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Mansikkainen kakku


Viikonlopun kahvipöydässä oli vieraille tarjolla tällaista mansikkakakkua suklaaperhosilla ja reunoja kiertävillä mansikkaisilla vohvelikierrekekseillä. Kakussa on pohjana yksi pötkö dominoja murskattuna vajaan 50g sulan margariinin kanssa. Kierrevohvelit laitoin jo vuokaan pohjan keksiseoksen jälkeen reunoja kiertämään valmiiksi. Itse täytteen ohje on tässä:

2 valkuaista vaahdotettuna
purkki mansikkakermaa vaahdotettuna
500g pakastemansikoita survottuna
0,5prk appelsiinituorejuustoa
vajaa desi tomusokeria
5 liivatetta + tilkka kiehautettua vettä (olisi mielestäni saanut olla 1 liivate lisää, eli yhteensä 6kpl)


Ja on muuten ekat suklaaperhos-yritelmäni. Pari piti ensin "sotkea", että alkoi niiden tekeminen onnistua. ;)

Päällä myös pientä kuviointia, jota pursotin pienellä tilkalla mansikoiden mehua, johon sekoitin tomusokeria.

Lauri Kilpa-auto, 4v.-kakku


Keskimmäisen kolmannet ja tältä vuodelta viimeiset synttäritarjoilut sisälsivät sankarin toiveen mukaisesti Lauri-kakun. Laurin maalasin punaiselle sokerimassalle, jota oli kaapissa valmiina. Reunoilla on "formula-ruudutusta" lakumatosta leikattuina neliöinä ja päällä hiukan mustia strösseleitä. Kakussa on välissä kotimaisia kokonaisia pakastevadelmia rasia sekä kinuskinen vaahto:

2dl laktoositonta vispikermaa
2dl fariinisokeria (nämä keittelin päivää aikaisemmin jo valmiiksi jääkaappiin jäähtymään ja seuraavan päivänä vatkasin kinuskikermaksi)
Lisäsin kinuskikermaan:
1prk laktoositonta vispikermaa vatkattuna
1prk maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
0,5dl kreemijauhetta

Kakku on pällystetty ohuelti laktoosittomalla vispikermalla.

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Amppari-kääretorttu :)


Tuli ex tempore tehtyä vieraille päiväkahville tällainen raitakääretorttu tällä kertaa. ;) Siitä tuli sitten amppari, heh. Eli puolet 4 munan kääretorttupohjan taikinasta värjätty kaakaojauheella ja toiseen puoleen laitoin vähän keltaista elintarvikeväriä. Sitten pakastuspusseihin ja pursotin niillä raidat vinosti leivinpaperille.

Valmiin pohjan "rumemmalle" puolelle laitoin ensin voidellen purkin vauvojen mangososetta, jonka päälle levitin seoksen:
1 prk vispikermaa
1/2prk appelsiinituorejuustoa
n.1dl tuttifrutti-murskaa.
Kermaseoksen päälle vielä pilkoin ohuiksi siivuiksi 2 banaania.

Namskis, oli kyllä hyvää, ihanan raikasta. Suosittelen!


Päällä vielä keltaiseksi värjättyä kermavaahtoa, yksi marsipaanikukka ja 4 kaapista löytynyttä suklaalehteä. Ampiaista en siihen nyt tähän hätään saanut muovattua. ;)


sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Jalkapallokakku, 4v. synttärit 2. osa


Ja toisten kekkereiden kakun aihe oli sitten jalkapallo. Tässä maalit, pelaajat ja pallot eivät ole syötäviä, vaan valmiita koristeita. Pallot ovat kynttilöitä.

Kakussa on välissä 2prk mustikka vauvansosetta sekä liivatteella hyydytetty pakastemansikka+laktoositon kerma+laktoositon rahka -täyte. Kostutus mansikoiden mehulla ja spritellä. Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa kreemijauheella ja sokerilla, nurmikossa kerman mukana myös laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa.

Tässä vielä kuva kakusta ennen pelaajien saapumsita paikalle. ;)


Juhlissa oli lapsille myös tortillarullia, jotka olin voidellut Afrikan paprika -tuorejuustolla, välissä ananasmurskaa sekä paistettuja hunajamarinoituja broilerisuikaleita. Lisäksi oli minimuffinsseja mokkapalataikinasta tehtynä, joiden päällä oli tomusokerikuorrutusta ja strösseliä. Tortillarullat ja minimuffarit oli koristeltu eri maiden lipuilla varustetuilla tikuilla, harmi vaan kun kuvat jäi ottamatta siinä kiireessä ja tohinassa... ;)

Vanilja-raparperi-kakku


Tämä kakku syntyi puolivahingossa. ;) Kääretorttupohjaa jäi yli ja mietin miten sitä hyödyntäisi. Sitten muistin, että Kinuskikissalla oli juuri ollut taas herkullisen näköinen resepti, jota tähän voisi soveltaa. (http://www.kinuskikissa.fi/?p=7045 )

Ja koska raparperia löytyi vielä niin pakkasesta kuin omalta pihaltakin, päätin kokeilla.

Käytin siis pohjana valmiiksi paistettua kääretorttulevyä, jonka laitoin sydänirtopohjavuoan pohjalle. Pohjan päälle tein margariinista, sokerista, raparperista ja perunajauhosta "seoksen", jonka kaadoin pohjan päälle. Seuraavana aamuna tein tuon vaniljaosan kinuskikissan ohjeen mukaisesti. Valmiin kakun päällä on pienet kermapursotukset ja sokerimassakoristeita.

Kakku oli oikein hyvä raparpeikokeilu, jota varmasti teen toistekin. Näin isoon vuokaan vain ehkä saisi tuo vaniljatäytteen osuus olla puolitoista-kaksikerroksinen, sillä sitä oli nyt itselläni suhteessa raparperiin hiukan liian vähän. Mutta tässä oiva kakku myös etukäteen tehtäväksi, kun kestää kuulemma pakastuksen! :)

Lämminsavulohi-keikaus-voikkari


Tämän voikkarin halusin testata tuon keikaus-tyylin vuoksi. Ohje on suoraan lainattu Kinuskikissalta:

http://www.kinuskikissa.fi/?p=6783

Kakku oli oikein hyvää ja itseä miellytti erityisesti tuo "kunnon" ruisleivän käyttö sekä lämminsavulohi, itse en graavista niin paljon välitä. Koristeet tein kurkusta ja kirsikkatomaateista, lautasella kakun alla jääsalaattia.

Kinkkuvoikkari, 4v.-tarjoilut, toinen erä


Tällainen tekele tällä kertaa. Käytin graham-paahtoleipää 16 palaa (4*4), kostutus maidolla. Ekassa ja kolmannessa välissä valmista italiansalaattia isohko rasia per väli (oli liikaa, puolikas per väli tämän kokoisessa olisi riittänyt, ettei tule liian etikkaista). Keskimmäisessä välissä oli palvikinkkua, sinappikurkkusalaattia ja ruohosipulituorejuustoa. Ohjetta täytteisiin katselin tällä kertaa open cafen blogista.


Pinnalla on ruohosipulituorejuustoa hiukan maidolla notkistettuna. Pienet pursotukset tehty maustamattoman- ja ruohosipulituorejuuston yhdistelmällä. Koristeet sulatejuustoperhosia, herkkukinkku-rullia, keltaisia luumutomaatteja ja persiljaa. Ennen tarjoilua lisäsin vielä herneenversoja.


Tässä vielä kuva kakun "sisältä" ennen koristelua:


Ylioppilaskakkuja


Tässäpä kaksi yo-juhliin tehtyä laktoositonta kakkua. Kakut kokosin isoihin vuokiin, pohjat tein kääretorttulevyistä, yhteensä 4,5 levyä upposi näihin. Toisessa välissä on mansikkainen täyte (pakastemansikoita, maustamatonta tuorejuustoa, laktoositonta kermaa, liivatetta) ja toisessa banaania siivuina ja kinuskivaahto (ohje: http://www.kinuskikissa.fi/?p=6554 ).

Pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa, kreemijauhetta ja sokeria. Koristeet sokerimassasta ja marsipaanista.


Kakuissa oli myös päällä vanhasta valokuvasta teetetty syötävä kakkukuva.



Tältä se näytti vielä ennen kuin kermaa levitettiin pinnalle ja reunoille...:

4v.-tarjoilut, kaverisynttärit

Meidän keskimmäinen on toosi kiinnostunut vesieläimistä, joten eka synttärikakku piti saada "kala-teemalla". Mutta kuinkas kävikään, suutarin lapsilla ei ole kenkiä... Eli äiti sitten tyri tämän kakun osalta miltei kaiken. Koskaan ei saisi mennä ekaa kertaa kokeilemaan uutta "viralliseen" kakkuun. Päätin siis kokeilla itse tehtyä vaahtokarkkimassaa, ja fiaskohan siitä sitten melkein tuli. Massa jäi turhan paksuksi ja "kuivaksi", taisin innostua liikaa tomusokerin kanssa. Ainut hyvä oli tuo väri, sillä tein massan smurffi-vaahtokarkeista, jotka ovat siis valko-sinisiä. Rypyttämisestä aalloiksi tuli tosi tönkköjä, mutta onneksi nuo 4v.-ikäiset eivät olleet moksiskaan. Sankarikin totesi kakun nähdessää, että "Äiti, mulla on nälkä..." ;)

Välissä tässä oli pakastemansikoita ja kermarahkaa sanakarin toiveiden mukaisesti.

Reunoille kokeilin tehdä strösselistä ja candymeltsistä silikonisen jääpalamuotin avulla meritähtiä. Ne onnistuivat ihan ok, ja peittivät onneksi tuon surkean pursotusjäljen, kermat kun muutamaan otteeseen jo valahtivat käsittämättömästi reunoilta... :(


Toinen kakku näihin juhliin oli 1 munan mini-kakku, joka oli tehty täysin maidottomaksi. Välissä pakastemansikoita, päällä sokerimassalle tehty Nemo-maalaus ja reunoilla maidottomasta "kermasta" tehdyt pursotukset, löysät sellaiset, en siitä kovempaa vaahtoa saanut vatkattua.


Tarjolla oli myös minimuffareita, jotka olen tehnyt mokkapalojen ohjeella, päällä tomusokeri-kaakaojauho-seosta pursotettuna sekä pinkit kala-karkit. Nämä hävisivät lasten suihin nopeasti, taisi karkki päällä houkuttaa ja olivat sopivan kokoisia.


Lisäksi tarjolla oli päivänsankarin itsetekemiä (valmiista murotaikinasta) ja koristelemia pusukala-keksejä. :)

Päivityksiä...

...kunhan kuvat saan koneelle, alkaa tässä illan aikana päivityksiä tulemaan, mm. 4v.-kakkuja, voikkareita, yo-kakkuja... ;)